Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Intermittend Fasting

Ik heb het er over gehad, ik heb het geprobeerd en wel om deze reden 😱. Geloof het of niet, luister even naar het korte filmpje via volgende link en begrijp waarom net dit mijn aandacht trok.

https://bnnvara.nl/pauw/videos/520384

Stel dat dit inderdaad zulke fantastische voordelen oplevert, waarom zou je het dan niet eens proberen? Je kan er alleen maar mee winnen.

Ik ben er samen met de hubby aan begonnen nadat we deze zomer terugkeerden uit Oostenrijk. Ik was er voorzichtig over begonnen, omdat ik meestal nogal enthousiast ben en hem daar soms mee afschrik en dat wou ik deze keer net niet. Dus heel voorzichtig liet ik hem eerst een podcast beluisteren. Na de lange autorit zei hij zelf, we proberen het. We zien wat het geeft, slecht kan het niet zijn. We gaan ervoor. Dus zo gezegd zo gedaan.

We moesten even denken hoe en wat… We zouden niet alleen het vasten proberen, maar mijn plan was om te proberen zo lekker en voedzaam mogelijk te eten. Datgene wat je nodig hebt om power te krijgen. Datgene waar ik zo naar zocht. We besloten het ontbijt te skippen, of verlaten? Want wie zegt er dat je ’s ochtends moet ontbijten? In het Engels wil breakfast gewoon zeggen, breek het vasten, toch? Dus dat doen we nu ’s middags.

Even een kleine opmerking, ”ontbijt” werd vooral belangrijk toen de voedselindustrie er een gigantische bron van inkomsten in zag. Dat is de reden dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag werd, gevolgd door een 10uur pauze om de suikerdip op te vangen, dan het volgende Suikershot op de middag te nemen, nadien zondigen nog eens met een vieruurtje, sluiten de dag af met een prinsheerlijk maal om daarna nog met een laatavond snack de zetel in te duiken. Het liefst van al de hele tijd in combi met super lekkere frisdrank. En dat doen ze ons geloven is goed voor ons. Of niet?

Denk eens even terug aan de tijd dat we leefden met het licht? Dat we opstonden en op zoek moesten naar plantaardige voeding? Of af en toe eens geluk hadden een beestje te kunnen vangen. Aten we toen zoals we dat nu doen? Nee dus. Was het toen beter? Misschien wel/niet.

Wie zal het zeggen? Het enige wat ik weet is dat we ondertussen meer dan twee maanden verder zijn. Dat ik me beter voel. (Niet elke dag, hangt uiteraard ook samen met de AH-Therapie) Maar voor mij voelt het goed. Ik voel me frisser, sterker, anders. Ik ben fan…

Wat mij nog verder drijft in het hele Intermittend fasting verhaal is dat 2 maanden later mijn bloedwaarden nergens in het rood stonden. Dat is van 2016 wel het geval. Op twee maanden??? De cijfers zijn gewoon wat ze zijn, zwart op wit. Ze zijn beter, is het toeval? Geen idee, maar ik geloof erin van niet, ik geloof dat we met zen allen ons lijf een beetje fout behandelen, ik geloof dat dat beter kan en moet.

Dus ik verdiep me nog meer in de interessante wereld van Intermittend fasting. En ik blijf me verwonderen hoe magisch een lijf werkt, moest ik niet de pech gehad hebben om de kanker tegen te komen had het wellicht nooit mijn interesse gewekt. Die magie… Dus dat spreekwoord ge moet eerst eens met uwe smokkel tegen de muur lopen om je ogen te laten open gaan is bij mij echt wel van toepassing geweest.

En als ik er dan ook nog eens mensen mee kan helpen, graag. Er is nog één ding wat ik me over dit hele proces afvraag… Als het werkelijk veel minder kans geeft op diabetes, op hart- en vaatziekten, op kanker, op veroudering en op weet ik veel wat allemaal, dan is het zó jammer dat dit nog niet in een behandeltraject past. Of nog beter… In onze algemene gezondheidszorg… Maar misschien komt het nog, wie weet!

Voor iedereen die hierover vragen heeft, ik kan wel enkele interessante boeken/podcasts/ mensen aanbevelen waar je info kan vinden. En voor iedereen die twijfelt, gewoon doen! Je gaat er geen spijt van krijgen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: