Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Blue MonDay VS blue RunDay

Mijn dag begint met een prachtige zonsopgang. Niks is zo schoon als dat, dus die blue monday waarover ze spreken wordt al omver geblazen door de zon.

De nodige stresskes zijn aanwezig, want mijnen blue RunDay begon al jaren geleden. Het werd een zware marathon. Eentje met obstakels, maar soit laat ons hopen dat de zwaarste obstakels gepasseerd zijn. Vandaag heb ik mijn jaarlijkse grote screening. Dat begint uiteraard zoals het hoort bij een bleu monday met het volgen van de blauwe wegwijzers. Niet dat ik die nog nodig heb want ik ken de weg hier met men ogen dicht. Mijnen auto rijdt de route zelfs op automatische piloot denk ik. Zo goed kent die de weg al.

Ik mag eerst langs de fotograaf. Dieper dan de kelder kan je niet zakken. Het lijkt de kerker zegt mijne maat wel eens. Het is hier de place to be om tot rust te komen, je wordt er immers geacht braaf te wachten. Het eerste wat volgt is de mammo, niet mijn favoriet fotoke, maar ’t is weeral achter de rug. Dat ge daar platgedrukt wordt is één maar je staat zo ongelukkig aan die machine. Ik geloof dat ik ooit eens een blokkage ga krijgen en er niet meer van weg geraak 🤭 Nu is ’t dus hopelijk maar even wachten op de beelden, als die door het team bekeken worden weten ze waar ze met de echo nog eens extra aandacht moeten geven. Dat is dus elke keer ✌️ voor goed resultaat. Ik heb alleszins niks gevoeld. Maar ja ik vergeet dat zelfonderzoek dan ook altijd. Dan kan je niets vinden hé 🙃. Ondertussen heb ik de echo twee keer gekregen… De eerste was blijkbaar niet zeker van zijn stuk omdat hij nog in opleiding was, de tweede was de kenner. Ze zei dat alles geruststellend was. Op naar de volgende, de dokter die dan finaal gaat zeggen of alles onder controle is.

En het voorstel met de nieuwe aanpak. Toch wel spannend, loslaten wat heavy maar veilig voelde. Altijd een beetje afwachten hoe mijn lijveke reageert op nieuwe medicijnen.

Ah ja en box 13, dat is den beste hé 😍

Die dokter is niet mijn vertrouwde madam… Nu weet ik weer waarom ik steevast voor dezelfde ga, die kent mijn verhaal, mijn traject. En nu was het weer aftasten. Ik mag dus starten met de volgende therapie, een ander medicijn, wat softer, dus het gaat me hopelijk meer adem geven. Daar kijk ik alvast naar uit! Het beste nieuws dat ik kreeg was dat mijn kansen op herval zot veel gedaald zijn! Maar liefst tot op 3,8%! Allemaal door vol te houden!

Ik hoop echt dat ik aan de finish van mijn leven ooit het geluk heb te mogen zeggen fuck you cancer, you picked the wrong girl 💪 En net vandaag heb ik het gevoel dat ik een beetje dichter bij dat idee ben! Ik hou nog rekening met die 3,8% maar ik droom vooral over de 96,2%! 😍

Wat ik alvast kan zeggen is dat deze Bleu monday / Bleu RunDay een heuse marathon is. Ik denk zelfs een ultra marathon! Met een podiumplaats voor mezelf! Dus heb ik gelopen vandaag? Alvast in de gangen van het ziekenhuis, en hopelijk straks nog een rondje voor de #BleuRunday van Kom op tegen Kanker, want daar gaan we voor hé, opkomen tegen die kloteziekte die nog steeds een grote vijand blijft voor velen onder ons. Net daarom zal ik ook meelopen tijdens de #100kmtegenkanker

Ik wil blijven inspireren, ik wil mensen blijven aanzetten tot bewegen. Want het is en blijft een belangrijke therapie tegen alle bijwerkingen die de primaire Therapie je geeft. Ook al ben je super moe. Gewoon moe zijn van te bewegen is een heerlijk gevoel. Het hoeft niet kweet niet wat te zijn. Gewoon buiten gaan en zien wat het wordt!

Ik ben alvast buiten gegaan, vandaag werd het niet veel, wegens uitgeput van de spanning. Maar ik trok wel mijne schonen blauwe t-shirt aan! Alleen al omdat hij me toch wat energie bezorgde!

Op naar de volgende!

♥️💙♥️

Advertentie

3 Reacties op “Blue MonDay VS blue RunDay”

  1. Zoooooo knap van jou Roxanne! Met opgeheven hoofd, ben jij vanaf de eerste seconde, de strijd aangegaan, met de overtuigde zekerheid: ik overwin!!!! Het is zoals een generaal ten oorlog trekt: vastberaden en dapper. Maar ik vind jou, nog dapperder dan Napoleon of Julius Ceasar, want jij bent de strijd aangegaan, tegen een onzichtbare vijand en jij overwint!!!!! Als dat niet is, om geweldig van onder de indruk te zijn, dan weet ik het niet meer……..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: